2021-05-05 16:56:33• hírek • Agerpres

Cîţu: Javasoltam, hogy a magánrendezvényeken csak beoltott személyek vehessenek részt

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Florin Cîţu kormányfő azt javasolta a tárcaközi bizottságnak, hogy június elsejétől engedélyezzék a magánrendezvényeket beoltott személyek részvételével.

A Victoria-palotában szerdán tartott sajtótájékoztatóján az újságírók arról kérdezték, mikor lehet majd ismét magánrendezvényeket szervezni.

'Amikor beoltjuk magunkat. Ez egy olyan javaslat, amelyet a pénteken összeülő tárcaközi bizottság elé terjesztek, éspedig hogy kizárólag beoltott személyek vehessenek részt a magánrendezvényeken' - válaszolta a kormányfő. Hozzátette, a nyitás időpontja június elseje lehet, addig meg kell adni az embereknek az esélyt és az időt, hogy felvegyék az oltást. 

Az éttermek teljes megnyitása a beoltottak előtt csak javaslat, pénteken vitatja meg a minisztériumközi tanács

Ugyanakkor a kormányfő hangsúlyozta: az éttermek teljes kapacitással való megnyitása a beoltott vendégek előtt egyelőre csak javaslat, amelyet szintén pénteken fognak megvitatni - jelentette a miniszterelnök, hozzátéve, minden ország próbálja motiválni lakosságát a koronavírus elleni oltás felvételére.

Florin Cîţutól megkérdezték az újságírók, nem minősülne-e diszkriminációnak az általa kilátásba helyezett intézkedés. Válaszában a kormányfő rámutatott, az éttermek teljes megnyitása a beoltottak előtt egyelőre javaslat, amelyet pénteken tárgyalnak meg az érintett miniszterek.

"Minden országban igyekeznek motiválni a lakosságot az oltás felvételére. Németország is ezt a modellt alkalmazza. Ha Németországban nem jelent problémát az, hogy a beoltottak kedvezményekben részesülnek, akkor szerintem nálunk is rendben kell hogy legyen ez. Végső soron az oltás jelenti az egyetlen megoldást arra, hogy megszabaduljunk a járványtól" - mutatott rá a miniszterelnök. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: